за насмаркетингконтактмапа на сајтот
Сметководство и финансии
Бизнис планирање
Човечки ресурси
Маркетинг и продажба
Производство
Технологии
Деловни патувања
Инвестиции
Менаџмент
  
Претприемач
ПРЕТ
Претприемач
Мултитаскинг е една од најпосакуваните опции на секој корисник на iPhone која што со последната верзија на оперативен систем ќе биде овозможена. Сите бараме мултитаскинг опции бидејќи сметаме дека ќе завршиме повеќе работа. Па така може да ни се случи во исто време да разговараме на телефон и да проверуваме дали имаме добиено e-mail или пак што се случува на Twitter. Сигурно повеќето од вас сте се нашле во состојба на започнување на неколку проекти, задачи, работни активности истовремено барајќи ја Вашата во тој момент најпродуктивна стратегија за остварувања. Повеќе за ова можете да прочитате во работи на еден проект се до финиш
Туризам
ТУРИЗАМ
Туризам
Овој едно-дневен настан ги зближи клучните мислители и практиканти на туризам во Македонија да дискутираат за можностите за зголемување на компетитивноста на сите дестинации и подобрување на продажбата за мали и средни претпријатија преку поврзување со Глобалните критериуми за одржливост.
Eмаркетинг
E мар
Emarketing
Голем проблем кај глобалните онлајн продавници, а веројатно и кај нашите (македонските) е запоставувањето и превидување на процесот за извршување на порачка и плаќање (checkout). Ова запоставување би можелo да доведе до откажување
Бизнис планирање
Пла
Маркетинг
Embra Corporation
Споредено со маркетингот на типичните добра и услуги, спортскиот маркетинг се разликува во најмалку 7 ставови: Купувачи, Прифаќање, Промоција и медиуми, Дистрибутивен канал, Производ, Размена и Договорна Моќ.

1. Купувачи Dictionary.com го дефинира купувачот како: “Оној кој купува добра или услуги“. Фан е “страствен поддржувач, ентузијаст“. Фанатик е “личност обележана или мотивирана од екстремен неразумен ентузијазам, за некоја цел
Планирање на настани
НА
Планирање на настан
Сте добиле задача да планирате настан и не знаете ни од каде да почнете. Длабоко издишете, секој со одредено ниво на експертиза за планирање на настани може да го направи настанот од обичен во одличен. Еве како! За почетниците, важно е да ја завршите домашната задача. Прво мора да направите план на настанот и да ги наредите „коцките“ на секој настан: целен пазар, анализа на ситуација, 6 П и планирање.
Бонтон совети
Совет
Бонтон совети
Поставувањето и однесувањето на масата за јадење постојано го привлекуваат вниманието на сите оние кои уживаат во долгите оброци. На оваа тема се придава големо значење и денес
Технологии
Техно

ПРЕПОРАЧУВАМЕ!

Речник на Интернет
маркетинг термини

by httpool.com.mk

Cyber Security

Екстерни Линкови

Symantec Internet Security Threat Report
Underground Economy Report Press Kit - Symantec Corp.
Rustock botnet (ново)
Rustock Botnet Pumps Most Spam Despite Shrinking (ново)

Документи

Underground Economy Report - Executive Summary
Underground Economy Report

ИНТЕРНЕТ ТОП ЛИСТА
Почитувани посетители , ве известуваме дека топ листата за месец Ноември и Декември нема да биде објавена, поради одредени промени кои ќе ги направиме.

 

 КУРСНА ЛИСТА
  куповен продажен
EUR 61.1983 61.8133
USD 43.7099 44.1492
GBP 70.0931 70.7975
CHF 50.1995 50.7041

ПОИМ НА ДЕНОТ

Cyber squatting       

Кога едно лице ќе купи домеин кој е веќе заштитено име или сличен на заштитното име на друга компанија.

 

 

       

Бизнис совети
Сметководство и финансии
Бизнис планирање
Човечки ресурси
Маркетинг и продажба
Производство
Технологии
Деловни патувања
Инвестиции
Менаџмент
Интернет
Бизнис студии
Владини
Останати
Бизнис ресурси
Формулари
Упатства
Правилници
Водичи
Законска регулатива
Закони
Предлог закони
Здрав живот
Cyber security
contact@Seebiz.net.mk            copyright © 2009